Біоенергетичні системи в аграрному виробництві - Голуб, Геннадій Анатолійович; Кухарець, Савелій Миколайович; Марус, Олег Анатолійович; Павленко, Максим Юрійович; Сєра, К. М.; Чуба, В’ячеслав Володимирович (НУБіП України, 2016)
Навчальний посібник розроблено на основі останніх досягнень та результатів науково-дослідних робіт. Він містить актуальні узагальнення щодо конструкції, розрахунку та експлуатації біоенергетичних систем в аграрному виробництві. Серед них основні поняття щодо біоенергетичних систем в аграрному виробництві, основи виробництва і використання дизельного біопалива, біоетанолу, виробництва біогазу, використання біогазу на теплові потреби та для отримання електроенергії, механізації заготівлі соломи для енергетичного використання та виробництва енергетичних культур
Рекомендовано вченою радою Житомирського національного агроекологічного університету (протокол № 7 від 30 березня 2016 р.) як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів зі спеціальностей 208 – агроінженерія та 133 – галузеве машинобудування
Keywords: альтернативна енергетика; біоенергетичні системи