Біотехніка вирощування рибопосадкового матеріалу рослиноїдних риб в «ПрАТ Хмельницькрибгосп» - Коробко, Сергій Олександрович (My University, 2025)
Випускна робота викладена на 57 сторінках комп’ютерного тексту, містить 5 таблиць та 14 рисунків. Список літератури включає 33 джерела. Об’єкт дослідження – технологія отримання та вирощування рибопосадкового матеріалу рослиноїдних риб на господарстві ПрАТ «ХМЕЛЬНИЦЬКРИБГОСП». Предмет дослідження – отримання статевих продуктів, біотехнологія інкубації ікри, підрощування, вирощування та зимівля рибопосадкового матеріалу. Мета дослідження – аналіз усіх етапів технологічного процесу, що включає інкубацію ікри, отримання статевих продуктів, вирощування личинок і рибопосадкового матеріалу, а також його зимівлю, у ПрАТ «ХМЕЛЬНИЦЬКРИБГОСП».Методи дослідження – для досягнення мети було використано рибницькі та гідрохімічні. При вирощуванні рибопосадкового матеріалу рослиноїдних видів риб за трилітнього циклу ведення рибництва середня маса молоді риб після першої зимівлі складала 10 г. Вихід цьоголіток у ставах господарства після зимівлі був на рівні 62,8 %. Рентабельність виробництва становила 16,6 %.
Keywords: біотехнологія; рибопосадковий матеріал; рослиноїдні види риб; білий амур; білий товстолоб; строкатий товстолоб; гібрид товстолобів; плідники; личинки; зимівля; вирощування; biotechnology; fish stocking material; herbivorous fish species; white amur; white silver carp; spotted silver carp; silver carp hybrid; broodstock; larvae; wintering; cultivation