Методичні вказівки з вивчення дисципліни «Економіка рибогосподарської галузі та менеджмент у рибництві» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Водні біоресурси та аквакультура» за спеціальністю Н5 «Водні біоресурси та аквакультура» галузі знань Н «Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна медицина» - Вдовенко, Наталія Михайлівна; Павленко, Марина Миколаївна (НУБіП України, 2026)
У методичних вказівках з вивчення навчальної дисципліни «Економіка рибогосподарської галузі та менеджмент у рибництві» висвітлено основні економічні показники функціонування підприємств рибогосподарського комплексу та аквакультури з урахуванням сучасних підходів до управління. Розкрито питання підвищення ефективності використання трудових, матеріальних і водних біоресурсів у поєднанні з управлінськими рішеннями. Подано характеристику ресурсного забезпечення галузі, зокрема водних об’єктів, основних і оборотних засобів рибницьких підприємств. Обґрунтовано методичні підходи до оцінювання ефективності діяльності суб’єктів рибогосподарської галузі.
Рекомендовано до видання вченою радою факультету тваринництва та водних біоресурсів
Keywords: економіка рибогосподарської галузі; менеджмент у рибництві; водні біоресурси та аквакультура; рибне господарство; economics of the fishing industry; aquaculture management; aquatic biological resources and aquaculture; fisheries