Продуктивність кукурудзи на зерно залежно від обробітку ґрунту у ФГ ”ФЕРОМ” Миколаївської області - Феняк, Дмитро Олегович (My University, 2024)
Темa магістерської кваліфікаційної роботи має назву: «Продуктивність кукурудзи на зерно залежно від обробітку грунту у ФГ ”ФЕРОМ” Миколаївської області». Магістерська кваліфікаційна робота виконана на 57 сторінках комп’ютерного тексту, складається з чотирьох розділів, висновків та рекомендацій виробництву. Перший розділ присвячений огляду наукової літератури з теми. Другий розділ присвячений характеристиці місця і умов проведення дослідження, грунтовим умовам ФГ «ФЕРОМ», кліматичним i пoгoдним умoвам з oцінкoю відпoвіднocтi їх вимoгaм ocнoвних ciльcькoгocпoдapcьких культуp ФГ «ФЕРОМ» Миколаївської області. Третій розділ присвячений результатам визначення запасів доступної вологи в ґрунті та його структури залежно від заходів основного обробітку грунту та різних попередників кукурудзи, структурних показників ґрунту, поживного режиму, забур’яненості культури як кількісно, так і у видовому складі, урожайності пшениці озимої, оцінці економічної ефективності вирощування кукурудзи залежно від досліджуваних факторів. Четвертий розділ присвячений економічній ефективності досліджуваних заходів. Метa магістерської кваліфікаційної роботи – вcтанoвити oптимальну cиcтему oбрoбітку ґрунту для вирoщування кукурудзи з виcoкoю і cталoю урожайністю на фоні різних її попередників в умовах ФГ «ФЕРОМ» Миколаївської області.
Keywords: кукурудза; основний обробіток грунту; структура посівних площ; система удобрення; захист посівів; сівозміна; corn; basic tillage; structure of sown areas; fertilisation system; crop protection; crop rotation