Методичні рекомендації до практичних занять Етнічні кухні - Неіленко, Сергій Михайлович (НУБіП України, 2025)
Методичні рекомендації розроблені з метою забезпечення ефективного засвоєння теоретичних знань та набуття практичних навичок з освітньої компоненти «Етнічні кухні». Представлено детальний зміст практичних занять, що охоплює ключові аспекти кулінарних традицій різних народів світу. Методичні рекомендації спрямовані на формування у студентів комплексного розуміння гастрономічних звичок іноземних гостей, їх ролі в сучасній гастрономії та розвитку навичок професійного приготування традиційних страв різних країн світу. Подано теми і плани лекцій, завдання практичних занять, завдання для самостійної роботи здобувачів вищої освіти, перелік інформаційних джерел.
Keywords: етнічні кухні; кулінарні традиції різних народів світу; гастрономічні звички; сучасніа гастрономія; ethnic cuisines; culinary traditions of different nations of the world; eating habits; modern gastronomy