Соціально-педагогічна профілактика конфліктів серед підлітків - Черновал, Валерія Олександрівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна бакалаврська робота на тему «Соціально-педагогічна профілактика конфліктів серед підлітків» має таку структуру: 1) картку кваліфікаційної бакалаврської роботи; 2) титульний аркуш; 3) завдання до виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи; 4) реферат; 5) зміст; 6) вступ; 7) основну частину (ІІІ розділи); 8) загальні висновки; 9) список використаних джерел; 10) додатки. У роботі подано 1 додаток , 2 рисунки та 6 таблиць. Список використаних джерел складає 42 позиції. Обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи 50 сторінок. У першому розділі «Теоретичні основи соціально-педагогічної профілактики конфліктів серед підлітків» розглянуто сутність поняття конфліктів у підлітковому віці, а також проаналізовано особливості підліткового віку та основні причини їхньої конфліктості. У другому розділі «Методологічні аспекти соціально-педагогічної профілактики конфліктів серед підлітків» розглянуто форми та методи соціально-педагогічної профілактики конфліктів, а також проведено діагностику рівнів схильності до конфліктної поведінки серед підлітків. У третьому розділі «Експериментальна робота з перевірки ефективності програми соціально-педагогічної профілактики конфліктів серед підлітків» описано розробку та впровадження програми профілактики конфліктної поведінки серед підлітків, а також проведено аналіз і інтерпретацію отриманих результатів.
Keywords: підлітковий вік; підлітки; соціально-педагогічна профілактика; конфліктна поведінка; соціальна адаптація підлітків; соціальна робота; соціальний працівник; adolescence; teenagers; socio-pedagogical prevention; conflict behaviour; social adaptation of teenagers; social work; social worker