Застосування біологічно активного препарату Кватронан-Se в транзитний період корів - Себа, Микола Васильович; Хоменко, Марина Олександрівна; Новицький, В. П.; Бублик, А. В.; Ягафаров, М. І. (НУБіП України, 2019)
Порушення відтворної здатності у корів на сьогоднішній день є дуже складною і надзвичайно актуальною проблемою у тваринництві. Найбільш важливим та критичним періодом для здоров’я тварин є транзитний період. В цей час відбуваються метаболічні та фізіологічні зміни, дисбаланс у нейрогуморальній системі, від яких залежить подальша відтворна здатності. Виходячи з цього, метою нашого експерименту було дослідити вплив препарату Кватронан-Se на відтворну здатність та біохімічні показники крові піддослідних корів.
Keywords: корови; Кватронан-Se; транзитний період; сечовина; молочна продуктивність; ферменти