Дослідження придатності зерна різних сортів ячменю для виробництва солоду - Косяченко, Артур Володимирович (My University, 2024)
Магістерська робота виконана в 46 сторінках друкованим текстом, містить 22 таблиці. Перелік з посиланням становить 35 літературних джерела. Структура виконаної роботи має вигляд наступним чином: вступ, огляд з літератури, місце, умови, а також методика проведення дослідження, результати з проведених досліджень їх аналіз, економічну ефективність з отриманих результатів, висновки, та рекомендаціями по виробництву, список з літературних джерел. У вступ відображає актуальність обраної теми, досліджень, на предмет та об’єкт дослідження. У першому розділі розкриваються відомості про об’єкт досліджень, проаналізовано впливи факторів вирощування на зерна ячменю, сучасні технології післязбиральної очищення та доробки, та зберігання насіння соняшнику, різного цільового призначення, фізіологічними та біологічними змінами, що відбуваються в зерні ячменю в період зберігання тощо. В другому розділі, наведено дані та місце, умови та методику з проведення досліджень, зокрема проаналізували ґрунтово-кліматичні умови, господарства, описаних методиках, визначення органолептичних, фізичних в біохімічних, показників якості зерна та подано характеристику використаних в дослідженнях гібридів. В експериментальній частині представили результати, досліджень щодо зберігання зерна ячменю, проаналізовано динаміку якості та економічну ефективність з післязбиральної доробки і зберігання залежності від періоду збирання та в процесі доробки. У висновках підведені результати з досліджень впливу умов і термінів зберігання на якісні показники зерна ячменю, вартість післязбиральної доробкою на економічну ефективність. Також надані рекомендації та пропозиції щодо використання результатів з досліджень у виробництві.
Keywords: зерно; ячмінь; солод; зберігання; якість; аналіз; grain; barley; malt; storage; quality; analysis