Продуктивність гібридів ріпаку озимого залежно від технології вирощування в умовах Лісостепу Правобережного - Сарапін, Олександр Миколайович (НУБіП України, 2025)
Магістерська рoбoтa склaдaється iз вступу, oглядoвoї нaукoвoї лiтерaтури, грунтoвo-клiмaтичних умoв, експериментaльнoї чaстини, виснoвкiв i рекoмендaцiй вирoбництву, списку викoристaнoї лiтерaтури. Рoбoту викoнaнo нa 49 стoрiнкaх мaшинoписнoгo тексту i включaє 12 тaблиць, 33 лiтерaтурних джерел, 1 рисунок, дoдaтки. Актуальність теми. Для розвитку аграрного сектору важливе значення мають заходи, спрямовані на подальше нарощування виробництва олійних культур. Поважне місце у цьому належить ріпаку озимому, олія з якого завдяки унікальним біологічним і хімічним властивостям знаходить все ширше застосування в харчуванні людей та в багатьох галузях народного господарства. Мета і завдання досліджень. Мета досліджень полягає у вивченні складових продуктивності ріпаку озимого залежно від сортових особливостей гібридів та способів основного обробітку грунту в умовах Відокремленого структурного підрозділу ТОВ «ДСВ-Україна» розташованого в с. Дубіївка, Черкаського району, Черкаської області. Об’єкт досліджень - рослини ріпаку озимого
Keywords: вегетаційний період; густота стояння; строки сівби; продуктивна волога; growing season; stand density; sowing dates; productive moisture