Автономна система електроживлення приватного домогосподарства з ВДЕ - Овсійчук, Денис Олександрович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» виконана у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, Київ, у 2025 році. Метою дослідження є обґрунтування енергоефективної автономної сонячної електростанції для забезпечення стабільного живлення електрострумоприймачів домогосподарства. Об’єкт дослідження – об’єктом дослідження є автономна сонячна електростанція як частина автономної системи електроживлення для приватного домогосподарства. Предмет дослідження - оптимальна конфігурація компонентів автономної сонячної електростанції та їх інтеграція з мережею для забезпечення стабільності й ефективності роботи системи. У магістерській роботі представлені проєктні рішення щодо створення системи електропостачання приватного домогосподарства на основі автономної сонячної електростанції. Проведено аналіз сучасного обладнання та матеріалів, а також надано детальний опис принципу роботи кожного з пристроїв, що використовуються в системі. На основі проведеного аналізу підібрано необхідне обладнання, пристрої та матеріали для реалізації проєкту. Додатково викладено правила безпечної експлуатації електроустановок і заходи з охорони праці. Проєкт складається із 81 сторінки друкованого тесту формату А4, до яких входять вступ, основна частина з 6 розділів, висновків, списку використаних джерел, і презентації у форматі MS PowerPoint.
Keywords: автономна сонячна електростанція; фотомодулі; сонячна енергетика; резервне джерело живлення; електробезпека; енергоефективність; autonomous solar power station; photovoltaic modules; solar energy; backup power source; electrical safety; energy efficiency