Рекомендації з виробництва веслоноса в умовах трансформації продовольчих систем та використання конкурентних переваг - Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Юрій Євгенович; Тишечко, Андрій Васильович; Коваль, Валерій Вікторович; Плічко, Віктор Федорович; Поплавська, Олена Сергіївна; Шевель, Олександр Олександрович; Заленська, Єлизавета Анатоліївна; Бабир, Андрій Михайлович (My University, 2024)
В рекомендаціях розглянуто організаційно-економічні аспекти виробництва веслоноса в аквакультурі України, визначено його основні характеристики та властивості. Здійснено аналіз ринкових цін на продукцію з веслоноса у Європі та Україні. Враховано особливості формування попиту та пропозиції на вироблену продукцію з веслоноса. Відзначено зростаючий попит на веслоноса як серед українських, так і зарубіжних споживачів, що створює перспективи для розвитку аквакультури цього виду в Україні. Наведено біологічні особливості веслоноса та його рибогосподарську та економічну цінність в умовах трансформації продовольчих систем. Розраховано на працівників сільського та рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.
Схвалено Науково-технічною радою Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм Рекомендовано до друку науковою радою економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України Схвалено ДУ «Методично-технологічний центр з аквакультури» Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм
Keywords: веслонос; аквакультура України; асортимент продукції веслоноса; рибна продукція; paddler; aquaculture in Ukraine; paddle nose product range; fish products