Наукові та практичні основи використання інбридингу у м’ясному скотарстві - Носевич, Дмитро Костянтинович; Крук, О.П; Угнівенко, Анатолій Миколайович; Колісник, Олександр Іванович (ЦП Компринт, 2023)
У монографії систематизовано дані власні і із джерел літератури щодо використання інбридингу у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Розкрито значення його для створення порід великої рогатої худоби та їх структурних одиниць. Охарактеризовано особливості геномного інбридингу. Запропоновано методи зниження інбредної депресії за використання інтер’єру та екстер’єру. Призначена, як додаткова література для підготовки студентів, аспірантів і докторантів під час освоєння дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Рекомендовано до друку Вченою Радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: скотарство; імбриндинг; cattle breeding; Viehzucht; beeindruckend; imbrinding