Смачило, В.В.Божидай, І.І.2021-10-042021-10-042018Смачило В.В., Божидай І.І. Аналітичний огляд реформування системи державного управління якістю продуктів харчування та захисту споживачів в Україні / В.В. Смачило, І.І. Божидай // Науковий вісник НУБіП України. Серія : Економіка, аграрний менеджмент, бізнес. - К. : ВЦ НУБіП України, 2018. - Вип. 284. - С. 57-66https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8098Висвітлено питання проведення реформи у сфері забезпечення якості та безпечності продуктів харчування й продовольчої сировини, розглянуто досвід зарубіжних країн. Визначено, що створення Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів дало змогу оптимізувати роботу підлеглих підрозділів та уникнути дублювання їх функцій. Проаналізовано основні законодавчі документи, що регулюють трансформаційні процеси в сільськогосподарській галузі України, визначено основні напрями змін. Зазначено, що оновлення нормативно-правових актів України забезпечить гармонізацію з міжнародними стандартами якості та дозволить перенести відповідальність за контроль якості кінцевої продукції з боку держави на операторів ринку.ukякість продуктів харчуваннядержавне управлінняконтрольреформуваннязаконодавча базасертифікаціяАналітичний огляд реформування системи державного управління якістю продуктів харчування та захисту споживачів в УкраїніOther