Біологічні особливості вовчка соняшникового - Стороженко, О. В. (My University, 2024)
Проблема продовольчої безпеки в останнє десятиліття набуває дедалі більшої актуальності у світі та зокрема в Україні – державі з потужним природно - ресурсним потенціалом для аграрного виробництва, яка здатна забезпечити продовольством значну частину населення країн Європи [1]. Спостерігається позитивна тенденція до зростання виробництва валової продукції сільського господарства. Метою дослідження було визначення урожайності гібридів соняшника в умовах провокаційного фону вовчка і виділення серед них високоврожайних перспективних гібридів для вирощування в Україні.
Keywords: вовчок соняшниковий; стійкість гібридів соняшника; sunflower broomrape; resistance of sunflower hybrids