Стратегія сталого розвитку - Боголюбов, Володимир Миколайович; Клименко, М. О.; Мельник, Л. Г.; Ракоїд, Олена Олександрівна (НУБіП України, 2018)
Наведено основні визначення і принципи переходу суспільства до сталого розвитку, принципи розвитку природи, основні закони і принципи сучасної екології, основи еволюційного вчення, положення екологічної парадигми, ознаки і складові сучасної біосферної кризи людства. Розглянуто елементи теорії систем і системного підходу; умови розвитку, принципи і механізми стійкості соціально-економічних систем. Зроблено акценти на Глобальних Цілях сталого розвитку до 2030 року і їх адаптації до України. Значну увагу приділено класифікації і методам визначення індикаторів сталого розвитку, а також головним положенням концепцій екологічної освіти та освіти для сталого розвитку. Підручник буде корисним студентам, що навчаються за спеціальностями всіх напрямів підготовки освітніх ступенів "Бакалавр" і «Магістр», а також аспірантам, викладачам і всім, небайдужим до стану навколишнього середовища і майбутнього людства
Рекомендовано до видання Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: екологія; стратегія сталого розвитку