Інтегральне оцінювання екологічного стану води Київського водосховища - Строкаль, Віта Петрівна; Куровська, Анна Василівна (НУБіП України, 2024)
У монографії зроблений теоретичний аналіз екологічного стану поверхневих вод Дніпровського басейну у тому числі Київського водосховища; визначено точкові та дифузні джерела забруднення води Київського водосховища; представлена сезонна оцінка показників якісного стану води Київського водосховища. Монографія містить розроблений авторами алгоритм інтегральної оцінки екологічного стану природних вод за критеріальним підходом з врахуванням різних видів водокористування та наведений результат його застосування для Київського водосховища. Результати монографії будуть корисними в навчальній сфері для студентів екологів й гідрологів, у науковій сфері для вивчення питань оцінювання екологічного стану природних вод водойм як джерел для різних потреб споживання та використання.
Монографію розглянуто та рекомендовано до друку Вченою Радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: екологія; водосховище; Київське водосховище; Ecology; reservoir; Kyiv Reservoir