Удосконалення системи оцінювання роботи персоналу підприємства - Фролов, Євген Андрійович (НУБіП України, 2025)
Управління персоналом аграрних підприємств у період воєнного стану набуває якісно нових характеристик, що пов’язано зі зростанням комплексних ризиків, зумовлених змінами соціального, економічного та психоемоційного контексту. Працівники аграрної сфери, як одні з ключових учасників забезпечення продовольчої безпеки держави, одночасно перебувають під впливом значних фізичних навантажень, хронічного стресу, небезпеки для життя, обмеженості ресурсів та порушення звичних побутових умов. Об’єктом дослідження є система оцінювання роботи персоналу підприємства ПОПП «Еліта», що є частиною компанії Gals-Agro. Предметом дослідження є процес оцінювання роботи персоналу підприємства. Метою дослідження є удосконалення системи оцінювання роботи персоналу підприємства, яка дозволила б врахувати актуальні соціальні, економічні та побутові умови в державі, реальний фінансовий, фізичний та морально-психологічний стан багатьох працівників і концентрувалась на їх реальних можливостях в умовах воєнного стану. У першому розділі роботи описано типові системи оцінки персоналу підприємств, реалії ринку праці в Україні в умовах воєнного стану, фізіологічні, фізичні та психічні особливості праці в аграрному секторі, загальні зміни в стані здоров’я людей в умовах воєнного стану. У другому розділі роботи проведено аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства ПОПП «Еліта», що входить до складу «Gals-Agro», проаналізовано наявну систему оцінки персоналу на підприємстві. У третьому розділі роботи надано пропозиції щодо адаптації системи оцінювання працівників на підприємстві в реаліях воєнного стану з метою зробити цю оцінку максимально об’єктивною. Практичне значення отриманих результатів полягає в можливості їх використання керівництвом аграрних підприємств України для адаптації та об’єктивізації власних систем оцінки результатів роботи персоналу з урахуванням проблем та реалій воєнного стану в Україні. Дипломна робота включає вступ, три розділи, висновки, список використаних джерел.
Keywords: система оцінки персоналу; система мво; адаптація; воєнний стан; стан здоров’я; personnel evaluation system; mvo system; adaptation; martial law; state of health