Соціальна профілактика домашнього насильства серед молоді - Кузьменко, Катерина Михайлівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна бакалаврська робота на тему «Соціальна профілактика домашнього насильства серед молоді» має таку структуру: 1) картку кваліфікаційної бакалаврської роботи; 2) титульний аркуш; 3) завдання до виконання кваліфікаційної бакалаврської роботи; 4) реферат; 5) зміст; 6) вступ; 7) основну частину (ІІІ розділи); 8) загальні висновки; 9) список використаних джерел; 10) додатки. У роботі подано 1 додаток, 6 рисунків та 4 таблиці. Список використаних джерел складає 33 позиції. Загальний обсяг бакалаврської кваліфікаційної роботи 59 сторінок. У першому розділі «Теоретичні основи профілактики домашнього насильства серед молоді» розглянуто базові поняття, пов’язані з домашнім насильством, зокрема його визначення та суть. Проаналізовано основні причини виникнення насильства у молодіжному середовищі та його наслідки для фізичного і психічного здоров’я. Окрему увагу приділено класифікації видів домашнього насильства та їх проявам у сучасному суспільстві. Другий розділ «Діагностика рівнів схильності до домашнього насильства серед молоді» містить обґрунтування методики та організації дослідно-експериментальної роботи, спрямованої на вивчення рівнів схильності молоді до домашнього насильства. У цьому розділі представлено результати діагностичного дослідження рівнів обізнаності молоді про домашнє насильство. Третій розділ «Експериментальна робота з перевірки ефективності програми профілактики домашнього насильства серед молоді» присвячено обґрунтуванню та впровадженню профілактичної програми, спрямованої на зниження рівня схильності молоді до домашнього насильства. У розділі описано етапи реалізації програми та методи її оцінювання. Також проаналізовано результати експериментальної роботи, що підтверджують ефективність запропонованих заходів профілактики.
Keywords: домашнє насильство; профілактика домашнього насильства; соціальна профілактика; соціальний працівник; молодь; програма профілактики домашнього насильства; domestic violence; domestic violence prevention; social prevention; social worker; youth; domestic violence prevention programme