Паламарчук, І.П.Слободянюк, Н.М.Зозуляк, O.А.Іволга, А.Р.2021-11-232021-11-232020Оцінка вібраційних і електротехнічних параметрів процесу зневоложення високовологих та рідких дисперсних систем переробних і харчових виробництв / І.П. Паламарчук, Н.М. Слободянюк, O.А. Зозуляк, А.Р. Іволга // Тваринництво та технології харчових продуктів. - К. : НУБіП України, 2020. - Том 11, № 1. - С. 67-76https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8824Збільшення рушійної сили процесу зневоложення насіння гарбуза та іншої високовологої сільськогосподарської сировини підвищили шляхом центрифугування за обертання ротора, створення електроосмотичного ефекту за ефективних умов для однобічної дифузії, процесу фільтрування середовища через перфорації ротора. Для зменшення технологічного опору за зневоложення створювали псевдозріджений шар продукції за рахунок надання робочій ємкості коливального руху. Для визначення раціональних параметрів процесу вібровідцентрового вологовидалення із застосуванням електроосмотичного ефекту було розроблено експериментальну вібраційну установку, пристрій формування електричного поля, вимірювально-регулювальне оснащення у вигляді мікроконтролерної системи. Комплекс розробленого обладнання забезпечував послідовне проведення триетапного вібраційного фільтраційно-конвективного сушіння високовологого насіння гарбуза шляхом чергування дії потоку теплоносія, електромагнітного поля, низькочастотних коливань у їх певних комбінаціях та зміні технологічних параметрів.ukвібровідцентрове вологовидаленняелектроосмотичний ефектмікроконтролерна системавіброприскоренняОцінка вібраційних і електротехнічних параметрів процесу зневоложення високовологих та рідких дисперсних систем переробних і харчових виробництвOther