Формування стратегії розвитку підприємств на засадах кліматичної нейтральності - Пижук, Артем Олегович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота «Формування стратегії розвитку підприємств на засадах кліматичної нейтральності» складається зі вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних джерел (51 джерело), містить 10 таблиць. Основний текст магістерської роботи викладений на 97 сторінках комп’ютерного тексту. Метою магістерської роботи є розроблення теоретичних підходів і практичних рекомендацій щодо формування стратегії розвитку підприємств на засадах кліматичної нейтральності. Об’єктом дослідження є процес стратегічного управління підприємством в умовах глобальної декарбонізації економіки. Предметом дослідження виступають теоретичні засади, методичні підходи та практичні аспекти формування й реалізації стратегії розвитку підприємства на засадах кліматичної нейтральності. У першому розділі роботи розглянуто теоретико-методичні основи, систематизовано наукові підходи, проаналізовано вплив кліматичної нейтральності та узагальнено методичні інструменти стратегічного планування . У другому розділі проведено комплексний аналіз зовнішнього і внутрішнього конкурентного середовища розвитку компанії «Кернел». Третій розділ присвячено розробці стратегії розвитку компанії «Кернел» на засадах кліматичної нейтральності.
Keywords: стратегія розвитку підприємства; кліматична нейтральність; декарбонізація; відновлювана енергетика; enterprise development strategy; climate neutrality; decarbonization; renewable energy