Система збирання та відображення зображень на основі STM32 - Коваленко, Олексій Єпифанович; Лі, Лі (НУБіП України, 2025)
У цій статті спроєктовано та реалізовано систему збирання та відображення зображень на основі мікроконтролера STM32. У системі використовується мікроконтролер STM32F427 як основний керуючий чип, інтегровано модуль камери OV7725 та рідкокристалічний дисплей TFT LCD розміром 1,8 дюйма, що дозволило створити повноцінну платформу для збирання, оброблення та відображення зображень. Спочатку подано загальну концепцію проєктування системи та обґрунтовано вибір ключових компонентів; далі виконано розроблення апаратної схеми та побудову програмної архітектури, реалізовано функції реального часу для збирання даних зображень і керування відображенням. Нарешті, за допомогою функціональних випробувань перевірено стабільність роботи системи у двох режимах — локального відображення на TFT LCD та віддаленого відображення на персональному комп’ютері. Результати експериментів показали, що система має раціональну конструкцію, працює надійно й повністю задовольняє основні вимоги до збирання та відображення зображень.
Keywords: STM32 мікроконтролер; збирання зображень; відображення зображень; камера OV7725; дисплей TFT LCD; STM32 microcontroller; image capture; image display; OV7725 camera; TFT LCD display