Особливості культивування актиноміцетів роду Streptomyces у виробництві саліноміцину - Балажинець, Діана Іванівна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота виконана на тему «Особливості культивування актиноміцетів роду Streptomyces у виробництві саліноміцину» в обсязі 65 сторінки комп’ютерного тексту формату А4, містить 12 рисунків, 125 використаних джерел. Складається з наступних розділів: 1. Огляд літератури; 2. Матеріали та методи дослідження; 3. Результати дослідження та їх обговорення. Метою даної роботи було дослідити особливості культивування актиноміцетів Streptomyces albus ZD11 для оптимізації росту та отримання саліноміцину. Згідно поставленої мети було сформулювано наступні завдання: 1. Визначити оптимальний склад поживного середовища для культивування Streptomyces albus ZD11 для синтезу саліноміцину (тип поживного середовища, джерело карбону та концентрацію глюкози). 2. Виявити вплив джерела нітрогену, концентрації натрій хлориду на ростові показники та рівень синтезу саліноміцину штамом S. albus ZD11 3. Дослідити вплив фізико-хімічних параметрів (температури та рН поживного середовища) на ріст та вихід саліноміцину штамом S. albus ZD11. 4. Визначити вплив терміну культивування на вихід біомаси та саліноміцину штамом S. albus ZD11. Об’єктом дослідження є процес культивування актиноміцетів роду Streptomyces. Предметом дослідження є штами актиноміцетів роду Streptomyces. В роботі застосовано такі методи дослідження як біотехнологічні, мікробіологічні, а також статистичні.
Keywords: актиноміцет; Streptomyces; саліноміцин; культивування; actinomycetes; salinomycin; cultivation