Правове регулювання державної фінансової підтримки лісового господарства в Україні - Киценко, Олександр Петрович (НУБіП України, 2019)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.07 «Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право». Національний університет біоресурсів і природокористування України. Київ, 2019. Дисертацію присвячено комплексному дослідженню правового забезпечення державної фінансової підтримки лісового господарства в Україні. На підставі аналізу теоретичних наукових здобутків провідних вчених щодо бюджетного фінансування, загальної і спрощеної систем оподаткування лісокористувачів, а також правових норм вітчизняних і зарубіжних законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів щодо державного регулювання фінансової підтримки лісового господарства, визначено необхідність удосконалення норм чинного законодавства та приведення його у відповідність до міжнародних стандартів, у частині зниження рівня податкового навантаження та першочергового фінансування лісогосподарських потреб. Також сформульовано інші висновки та пропозиції щодо напрямів та способів ефективної реалізації державної фінансової (бюджетної та податкової) підтримки лісового господарства в Україні
Dissertation for the degree of candidate of juridical sciences, specialty 12.00.07 «Administrative Law and Procedure; Finance Law; Information Law». National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine. Kyiv, 2019. The dissertation is devoted to the complex study of legal support of state financial support of forestry in Ukraine. On the basis of the analysis of theoretical scientific achievements of leading scientists regarding budget financing and general and simplified systems of taxation of forest users; the legal norms of domestic and foreign legislative and sub-normative legal acts on state regulation of financial support of forestry, the need to improve the norms of the current legislation and bring it in line with international standards, in terms of reducing the level of tax burden and priority financing of forestry needs. Other conclusions and suggestions on directions and ways of effective implementation of state financial (budget and tax) support of forestry in Ukraine are also formulated
Keywords: бюджетне фінансування; бюджетне та податкове законодавство; державна підтримка; дивіденди; загальна система оподаткування; лісове господарство; лісокористувач; податкові пільги; спеціальні режими оподаткування; фінансово-правовий механізм; цільова дотація; budget financing; budget and tax legislation; state support; dividends; general taxation system