Розробка пневмомеханічного апарата точного висіву з активною коміркою спрямованої дії - Бойко, Анатолій Іванович; Попик, Павло Сергійович (ТОВ «Видавничо-поліграфічний дім «ФОРМАТ», 2017)
У монографії проаналізована і представлена можливість підвищення надійності технологічного процесу дозування насіння пневмомеханічним висівним апаратом з дозатором спрямованої дії. Важливою операцією, що суттєво впливає на майбутню врожайність технічних культур, є своєчасне і раціональне проведення посівних робіт. Оптимальні умови проростання технічних культур забезпечуються шляхом надання насінині необхідної площі живлення. Проблема точності і надійності виконання технологічного процесу висіву технічних культур набуває ще більшої актуальності з підвищенням швидкості руху посівних агрегатів та збільшенням їх функціонального навантаження. Результатом останніх тенденцій розвитку посівних технологій і, відповідно, техніки для їх реалізації, стала потреба в нових рішеннях висівних апаратів, направлених на підвищення точності їх роботи. В зв’язку з цим вкрай необхідною проблемою є дослідження технологічного процесу дозування насіння з послідуючим висівом та розробкою нового пневмомеханічного висівного апарата, що і визначило актуальність даної теми.
Розроблено і запропоновано конструкцію пневмомеханічного висівного апарата з дозатором спрямованої дії. Рекомендовано науковцям, аспірантам, студентам та інженерним працівникам.
Keywords: пневмомеханічний апарат точного висіву; активна комірка спрямованої дії; розробка; Pneumatic mechanical precision sowing machine; active targeted cell; development