Формування та ефективність використання виробничих ресурсів сільськогосподарських підприємств в сучасних умовах - Боровик, Нікіта Владиславович (My University, 2024)
Магістерська робота містить: 83 сторінки; 11 рисунків; 10 таблиць; 72 джерела в переліку використаних джерел. У магістерській роботі розкрито теоретичні аспекти формування та ефективності використання виробничих ресурсів сільськогосподарських підприємств. Розкрито сутність поняття «виробничі ресурси» та проаналізовано методику визначення рівня економічної ефективності використання виробничих ресурсів сільськогосподарських підприємств. Обґрунтовано напрями підвищення рівня економічної ефективності використання виробничих ресурсів в сільськогосподарських підприємствах за рахунок оптимізації їх використання, а також за рахунок оптимізації використання виробничих ресурсів в сільськогосподарських підприємствах та ресурсозбереження. Детальний аналіз було проведено на базі сільськогосподарських підприємств України: визначено в динаміці тенденції та особливості формування виробничих ресурсів сільськогосподарських підприємств України в сучасних умовах; фактори, які впливають на їх формування; проаналізовано систему показників економічної ефективності використання виробничих ресурсів; запропоновано резерви та напрями підвищення економічної ефективності використання виробничих ресурсів.
Keywords: виробничі ресурси; сільськогосподарське підприємство; економічна ефективність; production resources; agricultural enterprise; economic efficiency