Проєктування чотирьохповерхового бізнес-центру із підземним паркінгом у м. Біла Церква - Халімончук, Максим Вікторович (My University, 2025)
У процесі виконання бакалаврської кваліфікаційної роботи запроектований бізнес-центр, який має у плані прямокутну форму з розмірами в осях 16,8×15,74 м. Будівля 4-х поверхова, односекційна. Висота поверхів складає 2,8 м. Повна висота будівлі становить 14,83 м. Конструктивна схема будівлі – безкаркасна з повздовжніми і поперечними несучими стінами. Просторова жорсткість будівлі забезпечується сумісною роботою повздовжніх та поперечних стін, плит перекриття та кроквяного даху. Фундаменти прийняті стрічкові збірні і складаються з монолітної подушки та бетонних блоків. Подушки укладаються по шару піщаної підготовки товщиною 100мм. Виконується горизонтальна гідроізоляція. Відмітка підошви фундаменту становить -2,400. Розрахунково-конструктивна частина містить алгоритм аналітичного розрахунку сходового маршу, наведені принципи визначення нормативних і розрахункових навантажень, розрахункових зусиль М і Q, армування у конструкції сходового маршу. Також наведений розрахунок сходового маршу за похилими перерізами, розрахунок східців сходового маршу, лобової балки та пристінкового ребра сходового майданчика. Організація будівельного виробництва включає у себе розробку будівельного генерального плану. Наведені принципи вибору крану, обґрунтовані основні методи виконання робіт. Виконані розрахунки адміністративно-побутових приміщень, площ необхідних складів, водо- та електропостачання. Розроблена технологічна карта на улаштування оздоблення утеплювача фасаду будівлі бізнес-центру; представлені відомості щодо вибору ведучого механізму, організації і технологія виконання робіт, калькуляції витрат праці та матеріально-технічного забезпечення.
Keywords: конструктивні рішення; розрахунок сходового маршу; калькуляція витрат праці; розрахунок площі складів; design solutions; calculation of staircase length; calculation of labour costs; calculation of warehouse area