Стан вуличних деревних насаджень центральної частини м. Полтава - Голуб, Герман Геннадійович (My University, 2025)
Бакалаврська кваліфікаційна робота викладена на 58 сторінках машинописного тексту і містить вступ, чотири розділи, висновки і пропозиції, 34 рисунки, 1 таблицю, 1 додаток, перелік використаних літературних джерел із 63 найменувань. У роботі проаналізовано природні та економічні умови міста Полтава, наведено результати фотообстеження зелених насаджень його центральної історичної частини, проведено інвентаризацію зелених насаджень центральних вулиць міста, проаналізовано отримані результати щодо якісного стану насаджень та його біорізноманіття. В результаті виявлено недоліки наявного вуличного озеленення дослідженої території міста, зроблено висновки та розроблено пропозиції щодо покращення якості вуличного озеленення центральної частини міста Полтава. Основні результати досліджень були представлені на 78-ій Всеукраїнській науково-практичній студентській конференції «Науковий пошук молоді для сталого розвитку лісового комплексу та садово-паркового господарства» в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України та на VІІ-ій Міжнародній науково-практичний конференції «Лісівнича освіта і наука: стан, проблеми та перспективи розвитку» (Додаток А).
Keywords: зелені насадження; деревні рослини; газони; живоплоти; green plantations; tree plants; lawns; hedges