Бізнес план проекту вирощування сої - Колесник, Олександр Олександрович (My University, 2024)
Магістерська робота «Бізнес-план проекту вирощування сої» складається з трьох розділів, висновків та списку використаних джерел і містить 70 с., 8 рис., 14 табл., 39 джерел. У першому розділі було описано та проаналізовано сучасний стан ринку вирощування сої в Україні та світі; визначено перспективи розвитку галузі; охарактеризовано кліматичні та ґрунтові умови Львівської області як сприятливі для вирощування сої, кукурудзи та озимої пшениці; обґрунтовано соціальну та економічну значимість розвитку фермерських господарств. У другому розділі визначено основні характеристики, цілі та завдання діяльності фермерського господарства; описано організаційно-виробничий план та маркетингову стратегію; проведено фінансову оцінку проекту, включаючи аналіз витрат, доходів і прогнозування точки беззбитковості; оцінено інвестиційну привабливість проекту; здійснено аналіз ризиків і розроблено план антикризового управління. У третьому розділі запропоновано рекомендації з реалізації проекту, включаючи поступове розширення земельного банку, диверсифікацію продукції та залучення фінансування через власні кошти, грантові програми та пошук стратегічних інвесторів; обґрунтовано стратегію довгострокового зростання підприємства. Ключові слова: бізнес-план, вирощування сої, інвестиційна привабливість, фермерське господарство, прибуток.
Keywords: бізнес-план; вирощування сої; інвестиційна привабливість; фермерське господарство; business plan; soybean cultivation; investment attractiveness; farming