Дослідження організації перевезень швидкопсувних вантажів. - Крупін, Олександр Сергійович (My University, 2024)
На сьогоднішній день автомобільний транспорт повинен здійснювати перевезення швидко, надійно й зручно. Крім того ціна автоперевезень відносно невелика. На сучасному етапі вантажні АТЗ стали придатними до різноманітних, включаючи специфічні, вантажних перевезень. Тобто, при перевезенні вантаж має бути максимально збереженим. Одним з проблемних видів вантажу є молоко і молочна продукція. Ця категорія вантажів належить до швидкопсувних тому швидкість доставки їх від виробника до споживача часто має вирішальну роль для збереження відповідних критеріїв якості молочної продукції. В сучасних умовах скорочення та зміни структури виробництва молока, зміни організаційних форм та спеціалізації виробників молочної продукції, поступового переходу на світові стандарти виробництва, удосконалення існуючих і перехід на нові системи організації доставки молока на переробні підприємства і від них до мережі споживчих закладів, ринкові умови вимагають поступової зміни рухомого складу на більш сучасний і впровадження ефективніших методів організації транспортування молочної продукції. Зважаючи на актуальність вказаної проблеми ми обрали темою нашої магістерської роботи: «Дослідження вантажних перевезень продукції ПрАТ «Київський маргариновий завод» до споживачів у міжміському сполученні». Актуальність теми магістерської роботи полягає у тому, що продукція ПрАТ «Київський маргариновий завод» здобула визнання споживачів і користується заслуженим попитом населення України, враховуючи його національні особливості. Зважаючи на це, набирає актуальності проблема зниження, або хоча б утримання, цін на продукцію ПАТ «Київського маргаринового заводу» враховуючи невизначеність цінової політики та якість продукції. Одним з дієвих шляхів вирішення цієї проблеми є підвищення ефективності транспортної складової для зниження собівартості вантажних перевезень вказаної продукції від виробника до мережі споживачів. Об’єкт дослідження – транспортне забезпечення підприємства ПрАТ «Київський маргариновий завод». Предмет дослідження - організація перевезень швидкопсувної продукції у міжміському сполученні. Мета магістерської роботи – підвищення ефективності організації транспортного забезпечення перевезення швидкопсувних вантажів у міжміському сполученні на прикладі ПрАТ «Київський маргариновий завод». Реалізація мети вимагає вирішення таких завдань дослідження: провести дослідження діяльності ПрАТ «Київський маргариновий завод»; здійснити аналіз сучасних теоретичних досліджень вантажних перевезень; дослідити шляхи підвищення ефективності вантажних перевезень швидкопсувної продукції; провести економічну оцінку впровадження обґрунтованих удосконалень; провести обґрунтування комплексу заходів з охорони праці на мережі маршрутів перевезень готової продукції на прикладі ПрАТ «Київський маргариновий завод».
Keywords: перевезення; швидкопсувні; вантаж; cargoes; perishable; cargo