Формування професійної готовності до захисту інформаційних ресурсів у майбутніх магістрів кібербезпеки - Мамченко, Сергій Миколайович; Воскобойніков, Сергій (НУБіП України, 2023)
В роботі розкрито актуальність питання інформаційного суспільства й глобального інформаційного простору щодо захисту інформаційних ресурсів, що є надзвичайно важливим завданням для інформаційної та кібербезпеки держави. Теоретично обґрунтовано зміст і структуру формування компетентності із захисту інформаційних ресурсів у майбутніх магістрів кібербезпеки. Визначено, що структура професійної готовності до забезпечення кібербезпеки майбутніх магістрів поєднує: мотиваційно-ціннісний, концептуально-методологічний, організаційно-методичний, технологічний та моніторингово-аналітичний компоненти
Keywords: інформаційна безпека; захист інформаційних ресурсів; майбутні магістри кіібербезпеки; професійна компетентність; information security; protection of information resources; future masters of cybersecurity; professional competence