Зміна цільового призначення земельної ділянки технічної інфраструктури на будівництво і обслуговування житловою будинку, господарських будівель і споруд (в умовах села Плесецьке Калинівської територіальної громади Фастівського району Київської області) - Задвірний, Данило Васильович (НУБіП України, 2025)
У сучасних умовах децентралізації та реформування земельних відносин в Україні особливої ваги набуває ефективне управління земельними ресурсами на рівні територіальних громад. Зміна цільового призначення земельних ділянок є важливим інструментом просторового планування, що дозволяє адаптувати використання земель до актуальних потреб населення та соціально-економічного розвитку територій. У сільських громадах, зокрема в селі Плесецьке Калинівської територіальної громади Фастівського району Київської області, спостерігається зростання потреби у житловому будівництві, що зумовлює необхідність трансформації земель технічної інфраструктури у землі житлової та громадської забудови. Така зміна потребує врахування правових, екологічних, економічних та містобудівних аспектів, що робить дослідження цього процесу надзвичайно актуальним. Дослідження механізмів, процедур та наслідків зміни цільового призначення земель сприятиме підвищенню ефективності управління земельними ресурсами, забезпеченню сталого розвитку сільських територій та задоволенню житлових потреб населення. Метою бакалаврської роботи є розробити проєктне рішення щодо зміни цільового призначення земельної ділянки технічної інфраструктури на будівництво і обслуговування житловою будинку, господарських будівель і споруд (в умовах села Плесецьке Калинівської територіальної громади Фастівського району Київської області). Об’єктом дослідження є процес управління земельними ресурсами в контексті зміни цільового призначення земельних ділянок у межах сільських територіальних громад. Предметом дослідження є правові, економічні та просторово-планувальні аспекти зміни цільового призначення земельної ділянки технічної інфраструктури на землі житлової та громадської забудови в селі Плесецьке Калинівської територіальної громади. Для досягнення мети роботи необхідно вирішити наступні завдання: - дослідити теоретичні та правові аспекти зміни цільового призначення земельних ділянок; - проаналізувати доцільність зміни цільового призначення земельної ділянки в умовах села Плесецьке; - розробити проєкт щодо зміни цільового призначення земельної ділянки технічної інфраструктури на будівництво і обслуговування житловою будинку, господарських будівель і споруд в умовах села Плесецьке Калинівської територіальної громади Фастівського району Київської області. Структура бакалаврської кваліфікаційної роботи: робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел (50 найменувань) та додатків на 6 арк. У першому розділі досліджено теоретичні та правові аспекти зміни цільового призначення земельних ділянок; у другому розділі проаналізовано доцільність зміни цільового призначення земельної ділянки в умовах села Плесецьке; у третьому – розроблено проєкт щодо зміни цільового призначення земельної ділянки технічної інфраструктури на будівництво і обслуговування житловою будинку, господарських будівель і споруд в умовах села Плесецьке Калинівської територіальної громади Фастівського району Київської області. В роботі побудовано 4 таблиці та 3 рисунки. Загальний обсяг роботи становить 60 сторінок.
Keywords: зміни цільового призначення; характеристика земельної ділянки; використання земельної ділянки; changes in the intended use; characteristics of the land plot; use of the land plot