Обґрунтування технології вирощування осетрових на ікру в умовах рециркуляційної аквакультурної системи - Осадчий, Максим Андрійович (My University, 2024)
Мета роботи – розробка обґрунтування технології з вирощування осетрових видів риб на ікру в умовах РАС. Об’єкт дослідження – різновікова молодь та товарна риба осетрових видів риб. Предмет дослідження – технологія культивування осетрових в басейнах в РАС. Для досягнення мети дослідження було поставлено наступні завдання: - зробити аналіз науково-технічної літератури за темою роботи для теоретичного обґрунтування вибору технології культивування осетрових; - обґрунтувати вибір місця будівництва проектованого підприємства; - провести розрахунки потреби підприємства в сировині і матеріалах; - обробити зібраний матеріал і проаналізувати отримані результати; - зробити економічний аналіз виробництва товарної продукції в сучасних умовах господарювання; - узагальнити у висновках досягнуті результати. При проведенні дослідження було використано сучасні загальнонаукові та спеціальні розрахункові методи, якими користуються у рибництві. Оцінку економічної ефективності вирощування осетрових за плановими показниками проведено шляхом розрахунку і аналізу економічних показників: собівартість виробництва продукції, прибуток і рентабельність. Робота виконана на 59 аркушів комп’ютерного тексту, включає 12 рисунків і 13 таблиць. Текст роботи складається із Вступу, Огляду літератури, Матеріалів і методів, чотирьох розділів з результатами власних досліджень, Охорони праці і Висновків. Список літератури налічує 38 найменувань.
Keywords: індустріальна аквакультура; басейни; осетрові види риб; годівля; комбікорми; якість води; ікра; РАС – рециркуляційна акваріальна система; industrial aquaculture; pools; sturgeon species; feeding; feed; water quality; caviar; RAS - recirculating aquarium system; industrielle aquakultur; becken; störarten; fütterung; futtermittel; wasserqualität; kaviar; RAS - kreislauf-aquariensystem