Проєкт гарячого цеху у комплексоному закладі на 120 місць з рестораном і дитячим кафе - Бушуєва, Марія Володимирівна (НУБіП України, 2026)
Бакалаврський кваліфікаційний проєкт на тему «Проєкт гарячого цеху у комплексоному закладі на 120 місць з рестораном і дитячим кафе» містить 55 сторінок, 24 таблиці, 10 рисунків, 4 аркуші графічної частини, 40 літературних джерел. Метою бакалаврського проєкту є розроблення проєкту гарячого цеху комплексного закладу ресторанного господарства «Family Park», який забезпечує ефективну організацію виробництва кулінарної продукції, раціональне використання виробничих площ і технологічного обладнання, а також створення комфортних умов для обслуговування відвідувачів ресторану та дитячого кафе. У процесі виконання роботи проведено техніко-економічне обґрунтування доцільності створення комплексного закладу ресторанного господарства сімейного типу. Визначено концепцію закладу, його спеціалізацію, цільову аудиторію та особливості функціонування. Проведено маркетингове дослідження й анкетування потенційних споживачів, результати якого підтвердили перспективність створення ресторанного комплексу, орієнтованого на сімейний відпочинок. У проєкті виконано моделювання виробничого процесу комплексного закладу ресторанного господарства «Family Park», розраховано добову динаміку попиту, сформовано меню ресторану та дитячого кафе, розроблено фірмову страву закладу та складено її технологічну карту. На підставі отриманих даних сформовано виробничу програму підприємства та визначено навантаження на гарячий цех. Особливу увагу приділено організації технологічного процесу виробництва кулінарної продукції, забезпеченню її якості та безпечності, а також раціональному використанню виробничих потужностей підприємства. На підставі виробничої програми здійснено розрахунок і підбір механічного, холодильного, теплового та допоміжного обладнання гарячого цеху. У роботі визначено площу гарячого цеху та розроблено об’ємно-планувальне рішення комплексного закладу ресторанного господарства «Family Park» з урахуванням вимог технологічного проєктування, санітарно-гігієнічних норм, охорони праці та пожежної безпеки. Запропоноване планувальне рішення забезпечує раціональне розміщення приміщень, потоковість технологічних процесів та ефективну організацію роботи підприємства. Окремий розділ присвячено розробленню дизайнерської концепції закладу. Запропоновано сучасне інтер’єрне рішення в стилі Eco Modern Family, визначено колористичне оформлення, функціональне зонування, підбір оздоблювальних матеріалів, меблів та освітлення. Розроблені дизайнерські рішення спрямовані на створення комфортного середовища для сімейного відпочинку та формування позитивного іміджу закладу. Запропоновані технологічні, планувальні та дизайнерські рішення забезпечують ефективну роботу комплексного закладу ресторанного господарства «Family Park», високий рівень обслуговування споживачів, комфортні умови праці персоналу та конкурентоспроможність підприємства на ринку ресторанних послуг.

The bachelor's qualification project on the topic "Project of a hot shop in a complex institution for 120 seats with a restaurant and a children's cafe" contains 55 pages, 24 tables, 10 drawings, 4 sheets of graphic part, 40 literary sources. The purpose of the bachelor's project is to develop a hot kitchen design for the Family Park complex food service establishment, ensuring efficient organization of culinary production, rational use of production areas and technological equipment, as well as comfortable conditions for serving restaurant and children's café visitors. During the project implementation, a feasibility study for establishing a family-oriented complex food service establishment was conducted. The concept of the enterprise, its specialization, target audience, and operational features were determined. A marketing study and survey of potential consumers were carried out, the results of which confirmed the feasibility of creating a restaurant complex focused on family recreation. The project includes modeling of the production process of the Family Park complex food service establishment, calculation of daily customer demand, development of restaurant and children's café menus, creation of a signature dish, and preparation of its technological card. Based on the obtained data, the production program of the enterprise was formed and the workload of the hot kitchen was determined. Special attention was paid to the organization of culinary production processes, ensuring product quality and safety, and the rational use of production capacities. Based on the production program, the selection of mechanical, refrigeration, thermal, and auxiliary equipment for the hot kitchen was carried out. The project also includes the calculation of the hot kitchen area and the development of spatial and planning solutions for the Family Park complex food service establishment, taking into account technological design requirements, sanitary and hygienic standards, occupational safety, and fire safety regulations. The proposed planning solution ensures rational placement of premises, proper production flow organization, and efficient operation of the enterprise. A separate section is devoted to the development of the establishment's design concept. A modern Eco Modern Family interior style was proposed, including color schemes, functional zoning, finishing materials, furniture, and lighting solutions. The developed design solutions are aimed at creating a comfortable environment for family recreation and forming a positive image of the establishment. The proposed technological, planning, and design solutions ensure the efficient operation of the Family Park complex food service establishment, a high level of customer service, comfortable working conditions for staff, and the competitiveness of the enterprise in the restaurant services market.
Keywords: комплексний заклад ресторанного господарства; ресторан; дитяче кафе; гарячий цех; виробнича програма; технологічне обладнання; проєктування; меню; complex food service establishment; restaurant; children's cafe; hot kitchen; production program; technological equipment; design; menu