Морфологічна мінливість гороху в сумісних та звичайних посівах за обробки біостимулянтами - Лисий, Віталій Васильович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота виконана на 56 сторінках машинописного тексту, включає 9 таблиць, 15 рисунків, п’ять розділів, висновки та пропозиції виробництву, список використаної літератури, що містить 51 найменування, з них 11 латиницею, додатки. В першому розділі описано особливості морфологічної будови рослин гороху, реакцію на технологічні чинники та вплив абіотичних факторів на формування врожаю. В другому розділі охарактеризовано умови проведення досліджень з використання біостимулянтів в сумісних та монопосівах гороху. В третьому розділі проаналізовано динаміку накопичення біомаси гороху в одно та двовидових посівах та особливості настання фенологічних фаз. В четвертому розділі описано та проаналізовано елементи продуктивності гороху за сумісного та окремого вирощування; оцінено вплив біостимулянтів на формування морфологічних параметрів рослин; наведено урожайність та якість зерна за використання біостимулянтів, та їх залежність від елементів врожаю. В п’ятому розділі обґрунтовано економічну ефективність застосування біостимулянтів в сумісних та монопосівах гороху. Робота завершується висновками та пропозиціями виробництву.
Keywords: структура врожаю; сумісні посіви; урожайність; рентабельність; crop structure; compatible crops; yield; profitability