Облік і внутрішній контроль операцій з нарахування та сплати податку на додану вартість - Митник, Олексій Олександрович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота розкриває особливості організації облік та внутрішнього контролю операцій з нарахування та сплати податку на додану вартість досліджуваного підприємства. Вступ містить мету, об’єкт, предмет та обґрунтування актуальності і завдань за темою дослідження. Наведено інформаційну базу та методи дослідження, а також зазначено практичне значення та апробацію результатів. У першому розділі висвітлено основні теоретичні засади обліку та контролю операцій з нарахування та сплати податку на додану вартість, означено історичні аспекти розвитку, а також інституціонального забезпечення. У другому розділі розглянуто організаційно-економічну характеристику досліджуваного підприємства та надано рекомендації щодо покращення економічного стану. Означено облікову політику підприємства розрахунків за операціями з оподаткування ПДВ, окреслено методику відображення операцій з нарахування та сплати податку на додану вартість, особливості електронного документування та диджіталізації процесів формування податкової декларації. Третій роздій розкриває внутрішній контроль операцій з нарахування та сплати податку на додану вартість, окреслено механізми, завдання, методи та прийоми внутрішнього контролю операцій з нарахування та сплати податку на додану вартість та оцінку економічної ефективності системи внутрішнього контролю операцій за розрахунками податку на додану вартість. У висновках здійснено узагальнення результатів та наведених пропозицій за темою дослідження, які були зроблені та надані в магістерській роботі.
Keywords: податок на додану вартість; облік; внутрішній контроль; розрахункові операції; ефективність; value added tax; accounting; internal control; settlement operations; efficiency