Модернізація ферм з виробництва молока (інжиніринг, годівля, геномне передбачення) - Кондратюк, Вадим Миколайович; Рубан, Сергій Юрійович; Борщ, О. О.; Центило, Леонід Васильович; Вдовенко, Наталія Михайлівна; Грунтковський, Микола Сергійович; Росамаха, Юрій Олександрович; Журавель, М. П. (My University, 2024)
На прикладі конкретних господарств, в монографії розглянуто варіанти реконструкції молочних ферм за напрямами безприв’язного утримання тварин, а саме: 1) з застосуванням боксів; 2) на основні приміщень з вільною площею для пересування корів; 3) доїнням корів в залах прохідного типу. Показано основні недоліки та переваги таких технологічних рішень, які в свою чергу можна враховувати для більшості підприємств з виробництва молока в Україні, які підлягають модернізації. Наведено розрахунок витрат та строки окупності запропонованих проектів. Монографія рекомендована для фахівців в галузі молочного скотарства, керівникам підприємств, головним інженерам, зоотехнікам (менеджерам по тваринництву) а також науковцям, аспірантам та здобувачам закладів вищої освіти з підготовки за спеціальністю ,,Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”.
Затверджено Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: ферма; молоко; годівля; Farm; milk; feeding; молочна ферма; Dairy Farm