Проект птахопереробного цеху продуктивністю 21 т м’яса птиці за зміну - Бондаренко, Катерина Сергіївна (НУБіП України, 2025)
Проектування даного підприємства з продуктивністю 21,0 тонн м’яса птиці за зміну передбачає врахування найновіших досягнень у галузі переробки м’яса птиці, застосування ефективних інженерних рішень, оптимізацію технологічних процесів та відповідність жорстким міжнародним стандартам якості та безпеки харчових продуктів. В дипломному проекті бакалавра розроблено комплексний проект птахопереробного цеху, що забезпечить високу ефективність виробництва, мінімізацію втрат, екологічну безпеку та економічну доцільність функціонування. Результати проекту стануть основою для подальшої практичної реалізації та сприятимуть розвитку вітчизняної м’ясопереробної галузі. Бакалаврський проект складається з двох частин: розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини, з яких текстова частина пояснювальної записки складає – 45 сторінок, та графічної частини у вигляді додатків. До складу пояснювальної записки входить «Вступ», в якому викладено перспективи розвитку птахопереробного підприємства. У розділі «Технологічна частина» проведено розрахунок основної, допоміжної сировини необхідної для виробництва обраного асортименту. У пункті «Розрахунок основного технологічного обладнання» здійснено аналіз, розрахунок та підбір обладнання цеху для переробки продукції птахівництва. Необхідна кількість електроенергії, площа виробничих приміщень розраховано у підрозділах: «Розрахунок витрат електроенергії, води і пари» та «Розрахунок виробничих площ». В розділі «Будівельна частина» наведена інформація про створення генерального плану виробництва, а також про будівельні матеріали та норми за якими будується головний м’ясопереробний цех. Розділ «Висновки» містить висновки щодо спроектованого підприємства. Перелік використаних матеріалів та літератури наведено у розділі «Список використаної літератури».
Keywords: проект; птахопереробний цех; розрахунок; продуктивність 21 т; project; poultry processing plant; calculation; productivity 21 tonnes