Стандартизація та управління якістю продукції рослинництва - Подпрятов, Григорій Іванович; Войцехівський, Володимир Іванович; Насіковський, Володимир Анатолійович (ЦІТ, 2024)
У навчальному посібнику детально розглянуті історичний аспект стандартизації, сучасні перспективи розвитку та її роль у покращенні якості продукції, інтенсифікації виробництва, підвищенні ефективності управління якістю продукції, описано досвід застосування різних систем управління якістю продукції, сучасні методи контролю якості продукції рослинництва, а також особливості сертифікація рослинної сировини. Посібник містить інформацію про міжнародну стандартизацію та види метрологічної діяльності, взаємозв’язок стандартизації, метрології та кваліметрії при виробництві продукції рослинництва. Детально викладені, основні положення державної системи стандартизації України, вітчизняний і зарубіжний досвід управління якістю продукції та сертифікації продукції на базі міжнародних стандартів ISO серії 9000 та 22000. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності Агрономія». Викладена у посібнику інформація буде цікава керівникам і спеціалістам сільського господарства, аспірантам та слухачам курсів підвищення кваліфікації.
Рекомендовано до видання рішенням Вченої ради Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: стандартизація; управління якістю; стандартизація продукції рослинництва; управління якістю продукції рослинництва; standardisation; quality management; standardisation of crop production; quality management of crop production; Normung; Qualitätsmanagement; Standardisierung der pflanzlichen Erzeugung; Qualitätsmanagement der pflanzlichen Erzeugung