Облаштування території біля кінотеатру в м. Городище, Черкаської області - Черненко, Артур Анатолійович (My University, 2024)
Магістерська кваліфікаціна робота містить вступ, чотири розділи, висновки, додатки, 3 таблиці, 39 ілюстрацій, 55 використаних джерел. Загальний обсяг магістерської роботи складається із 74 сторінок. Робота присвячена облаштуванню багатофункціонального простору на території біля кінотеатру в м. Городище, Черкаської області. На сьогоднішній час благоустрій території навколо кінотеатрів набув широкої популярності. Тут почали влаштовувати різні кофейні, ресторани, ігрові комплекси, малі архітектурні форми різного призначення, зелені зони, роблячи ці місця не тільки заради перегляду фільмів, а й місцем, де можуть проводитись різні культурні заходи, творчі виставки для відвідувачів різних вікових категорій. Дане дослідження проведено протягом 2023-2024 років, головною метою якого була розробка проектних пропозицій, враховуючи екологічні, ландшафтні та естетичні аспекти в сучасному ландшафтному дизайні подібних територій. Проаналізовано основні принципи організації територій біля кінотеатрів, світовий та вітчизняний досвід у формуванні міських просторів біля культурних закладів. Здійснено натурне обстеження існуючого стану території кінотеатру, включаючи інвентаризацію існуючих насаджень. Провівши передпроектний аналіз території, розроблено функціональне зонування, де було виділено три основні зони (тихого відпочинку, активного відпочинку, головного входу), після чого, було розроблено проектні пропозиції щодо формування дорожньо-стежкової мережі, благоустрою ділянки зеленими насадженнями, малими архітектурними формами, декоративним освітленням. Завдяки програмного забезпечення розроблені візуалізації проектних рішень.
Keywords: кінотеатр; міський простір; натурне обстеження; функціональне зонування; благоустрій; композиція насаджень