Оптимізація логістичного процесу при перевезенні будівельних матеріалів в умовах компанії «Альянсбуд Україна» - Лещенко, Сергій Олегович (My University, 2025)
Сучасний етап розвитку економіки характеризується підвищенням вимог до якості транспортно-логістичних послуг, особливо у сфері перевезення будівельних матеріалів. Ефективна організація логістичних процесів безпосередньо впливає на зменшення витрат, підвищення конкурентоспроможності підприємств та забезпечення своєчасності виконання будівельних проектів. Особливу актуальність набувають питання оптимізації логістичних схем доставки, раціонального використання транспортних засобів і скорочення часу перевезень. Компанія «Альянсбуд Україна» є однією з провідних організацій на ринку будівництва та транспортування будівельних матеріалів. Умови сучасного ринку диктують необхідність пошуку нових підходів до вдосконалення логістичної діяльності компанії з метою підвищення її ефективності та прибутковості. Актуальність теми полягає в тому, що оптимізація логістичного процесу перевезення будівельних матеріалів дозволяє істотно скоротити витрати на транспортування, підвищити оперативність виконання замовлень та забезпечити більш якісне обслуговування споживачів. Мета роботи — розробити шляхи оптимізації логістичного процесу при перевезенні будівельних матеріалів в умовах компанії «Альянсбуд Україна» шляхом використання методів транспортної логістики та моделювання перевезень. Основні завдання роботи: - Дослідити теоретичні основи логістики перевезень будівельних матеріалів; - Проаналізувати логістичну діяльність компанії «Альянсбуд Україна»; - Сформулювати та розв’язати транспортну задачу для оптимізації перевезень; - Запропонувати практичні рекомендації щодо вдосконалення логістичного процесу; - Оцінити економічний ефект від впровадження запропонованих змін. Об’єкт дослідження — логістичний процес перевезення будівельних матеріалів у компанії «Альянсбуд Україна». Предмет дослідження — організаційно-економічні аспекти оптимізації логістичних процесів на підприємстві. Практичне значення роботи полягає у розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення логістичної системи перевезення будівельних матеріалів, що може бути впроваджене на підприємстві для підвищення його ефективності.
Keywords: перевезення будівельних матеріалів; логістичні послуги; транспортний парк; безпечне транспортування; transport of construction materials; logistics services; transport fleet; safe transport