Антимікробна активність екстрактів з «бородатих» коренів Mentha piperita L. - Годлевський, Олександр Юрійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота виконана на тему «Антимікробна активність екстрактів з «бородатих» коренів Mentha piperita» в обсязі 56 сторінках комп’ютерного тексту формату А4, містить 5 рисунків, 1 таблицю, 78 використаних джерела. Складається з наступних розділів: 1. Огляд літератури; 2. Матеріали та методи дослідження; 3. Результати дослідження та їх обговорення. Метою даної роботи було дослідити антимікробну активність екстрактів з «бородатих» коренів Mentha piperita щодо ряду тест-культур мікроорганізмів. Згідно поставленої мети було сформулювано наступні завдання: 1. Ввести в культуру in vitro рослини м’яти перцевої. 2. Отримати культуру “бородатих” коренів M. piperita та підтвердити їх трансгенну природу методом полімеразно-ланцюгової реакції. 3. Дослідити антимікробну активність екстрактів з «бородатих» коренів M. piperita. Об’єктом дослідження є антимікробна активність екстрактів “бородатих” коренів м’яти перцевої щодо тест-культур мікроорганізмів. Предметом дослідження є екстракти з “бородатих” коренів м’яти перцевої. В роботі застосовано такі методи дослідження як біотехнологічні, мікробіологічні, молекулярно-генетичні, а також статистичні.
Keywords: антимікробна активність; екстракти; «бородаті» корені; рід Mentha; Mentha piperita L.; antimicrobial activity; extracts; ‘bearded’ roots; genus Mentha