Психологічні особливості розвитку лідерських якостей у старших підлітків - Смашна, Анастасія Павлівна (НУБіП України, 2025)
Об’єкт: лідерські якості старших підлітків. Предмет: психологічні чинники розвитку лідерських якостей у старших підлітків. Мета: теоретично вивчити та емпірично дослідити психологічні особливостей розвитку лідерських якостей у старших підлітків. У кваліфікаційній роботі досліджено психологічні особливості розвитку лідерських якостей у старших підлітків. На основі результатів дослідження розроблено тренінгову програму спрямовану на підвищення розвитку лідерського потенціалу. Практичне значення роботи полягає в тому, що матеріали дослідження можна використовувати у рамках шкільного психологічного супроводу та в діяльності молодіжних центрів та гуртків.
Keywords: лідерські якості; підлітки; психологічні особливості; лідерство; leadership qualities; teenagers; psychological characteristics; leadership