Розробка та застосування алгоритму автоматизації підбору IT кандидатів - Золотуха, Роман; Глазунова, Олена Григорівна (НУБіП України, 2023)
Автори статті розкривають питання тестуванню математичного алгоритму для відбору IT-кандидатів з метою максимізації ефективності робочих колективів. В основі алгоритму лежать вагові коефіцієнти, які формуються на основі експертних оцінок ключових характеристик кандидатів, які отримуються за допомогою тестування кандидатів на soft та рфкв скіли. Дослідження передбачає порівняння результатів двох підходів: довільного формування команди і методу заснованого на використанні запропонованого математичного алгоритму. Авторами проведено практичне дослідження обох підходів під час проведення \акатону.завданням якого було розробка ВЕБ-сторінки для майбутньої HR платформи. Методологія дослідження включає розділення учасників на дві групи. Першій групі учасників пропонується самостійно сформувати команди під час хакатону, тоді як друга група проходить тести на софт та хард скіли перед початком хакатону під час реєстрації, що є етапом формування команд за допомогою математичного алгоритму. Авторами наведено результати ефективності обох груп, також описано переваги та можливості удосконалення алгоритму. Зроблено висновки щодо досягнень дослідження та визначено перспективи подальшого розвитку алгоритму автоматизації підбору команд у IT галузі. Дана робота вносить важливий внесок у розуміння ефективних стратегій формування IT-команд, що стає дедалі важливішим в умовах постійних змін у сфері технологій.
Keywords: формування команд; математичний алгоритм; автоматизація; багатофакторні коефіцієнти; team formation; mathematical algorithm; automation; multifactorial coefficients