Veretynska, I.A.Sukhenko, Yu.G.Slobodyanyuk, N.M.2021-11-252021-11-252018Physical and chemical parameters of chops model compositions with using of flax seed / I.A. Veretynska, Yu.G. Sukhenko, N.M. Slobodyanyuk // Техніка та енергетика. - К. : НУБіП України, 2018. - Том 9, № 2. - С. 85-88https://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8868Були вивчені фізико-хімічні параметри моделей композицій відбивних з використанням насіння льону. Встановлено, що використання насіння льону у котлетних модель композиціях в кількості 5% підвищує водоутримуючу здатність, тому, текстура і соковитість продуктів поліпшується.Physical and chemical parameters of chops model compositions using flax seeds was studied. Found that using of flax seeds in the chops model compositions in the amount of 5% promotes the waterretaining capacity, therefore, the texture and richness of products are improved.enchopped semi-finished productsmodel compositionsflax seedfatty stuffphysical and chemicalstructural and mechanical propertiesрубані напівфабрикатимодельні складинасіння льонужирні речіструктурно-механічні властивостіфізикохімічніPhysical and chemical parameters of chops model compositions with using of flax seedФізичні і хімічні параметри модельних композицій відбивних за допомогою насіння льонуOther