Управління товарною політикою підприємства - Гаджиєв, Алі Юсіф огли (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота «Управління товарною політикою підприємства» складається зі вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних джерел (44 джерела), містить 9 рисунків та 8 таблиць. Основний текст магістерської роботи викладений на 60 сторінках комп’ютерного тексту. Метою магістерської роботи є удосконалення процесу управління товарною політикою підприємства. Об’єктом дослідження є процес управління товарною політикою підприємства в системі його стратегічного розвитку. Предметом дослідження виступають теоретичні засади, методичні підходи та практичні аспекти управління товарною політикою підприємства. Поглиблений аналіз і практичне обґрунтування положень дослідження здійснено на прикладі ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”», що входить до групи компаній IDS Group Ukraine. У першому розділі роботи розглянуто теоретико-методичні засади управління товарною політикою підприємства, розкрито сутність поняття «товарна політика», її форми, види та методичні підходи до оцінки ефективності. У другому розділі проаналізовано систему управління товарною політикою ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”», охарактеризовано його організаційно-економічну діяльність, структуру асортименту та результати стратегічного аналізу. Третій розділ присвячено удосконаленню процесу управління товарною політикою: здійснено прогноз ринку мінеральних вод, запропоновано оптимізацію товарного асортименту та проведено економічне обґрунтування ефективності запропонованих рішень.
Keywords: товарна політика; асортиментна політика; конкурентоспроможність; competitiveness; commodity policy; assortment policy