Управління інноваційним потенціалом комерційного банку - Катран, Віталій Олексійович (НУБіП України, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота на тему: «Управління інноваційним потенціалом комерційного банку» має вступ, три розділи, висновки та список використаної літератури. Основна частина складає 84 сторінок комп’ютерного тексту. В роботі міститься 5 таблиць та 14 рисунків. Список використаної літератури складається з 57 найменувань. Метою дослідження є обґрунтування і розробка теоретико-методичних питань удосконалення управління інноваційним потенціалом банку. Об’єктом дослідження є процес управління інноваційною діяльністю в банку. Предметом дослідження є теоретичні, методичні засади формування управлінських рішень при формуванні інноваційного потенціалу банку. Методи дослідження. Використано такі методи: системний та історичний, фінансового та статистичного аналізу, індукції, дедукції, метод економіко-математичного моделювання. У першому розділі розглянуто теоретичні аспекти ефективного управління інноваційним потенціалом комерційного банку, зокрема: сучасні тенденції розвитку банківських інновацій, визначено сутність інноваційного потенціалу комерційного банку. У другому розділі розглянуто загальні тенденції та проблеми розвитку інноваційного потенціалу комерційних банків в Україні, з’ясовано етапи створення системи управління інноваційним потенціалом банку. У третьому розділі визначено послідовність розробки моделі формування та використання інноваційного потенціалу банку, обґрунтовано рекомендації щодо використання стратегії розвитку банку з урахуванням типу його інноваційного потенціалу; визначено напрямки управління інноваційним потенціалом комерційного банку.
Keywords: комерційний банк; інновації; банківські інновації; інноваційний потенціал банку; система управління інноваційним потенціалом банку; commercial bank; innovations; banking innovations; innovative potential of the bank; bank's innovation potential management system