Інститут адміністративної відповідальності за порушення порядку провадження господарської діяльності: сучасний стан та шляхи удосконалення - Курило, Володимир Іванович; Фурманчук, Є. В. (НУБіП України, 2014)
Важливість і динамічність процесів, що відбуваються у нашій державі, прийняття нових нормативно-правових актів потребують як нового погляду на сутність і зміст адміністративної відповідальності в цілому, так і адміністративної відповідальності за порушення порядку провадження господарської діяльності. Встановлення правового режиму у сфері провадження господарської діяльності передбачає не лише ормування правил дотримання основних положень законів України та інших нормативно-правових актів, механізму контролю за такою діяльністю, а й механізму захисту порушених прав і притягнення правопорушників до відповідальності, що містять певні позбавлення та обмеження майнового та іншого характеру. Розрахована на науковців, юристів-практиків, керівників та працівників органів внутрішніх справ, аспірантів, студентів юридичних вищих навчальних закладів
Рекомендовано Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України (протокол № 6 від 26 лютого 2014 р.)
Keywords: Адміністративна відповідальність; порушення порядку провадження; господарська діяльність; Administrative responsibility; violation of the procedure; economic activity