Особливості та заходи боротьби Coniella diplodiella на плодах винограду - Тимощук, Ігор Юрійович (My University, 2025)
Бакалаврська робота як кваліфікаційне дослідження на тему «Особливості та заходи боротьби Coniella diplodiella на плодах винограду» виконана в обсязі 50 сторінок комп’ютерного тексту формату А4, містить 1 таблицю 6 рисунків. Використано 36 літературних джерел. Складається з наступних розділів: 1. Огляд літератури. 2. Матеріали та методи досліджень. 3. Результати досліджень та їх обговорення. 4. Загальні висновки. 5. Список використаних джерел. Мета роботи ‒ комплексне вивчення біологічних особливостей розвитку білої гнилі винограду (Coniella diplodiella) на ягодах, визначення факторів, що впливають на епідеміологію хвороби, та розробка ефективних агротехнічних, хімічних і біологічних заходів захисту для попередження ураження плодової культури. Об’єкт досліджень – збудник білої гнилі винограду, а також виноградні рослини (Vitis vinifera L.), плоди яких піддаються ураженню цією хворобою в умовах відкритого ґрунту. Предмет досліджень – збереження бульбового матеріалу при закладанні на зберігання, ефективність дії захисних протруйників. Завдання досліджень: 1. Описати причини виникнення та симптоматику білої гнилі на винограді. 2. Оцінити біохімічні та морфолого-культуральні властивості збудника Coniella diplodiella. 3. Визначити ефективність хімічних препаратів у боротьбі з білою гнилизною під час зберігання винограду.
Keywords: виноград; біла гниль винограду; некротрофний грибок; захисні заходи; Vitis vinifera L.; Coniella diplodiella; grapes; grape white rot; necrotrophic fungus; protective measures