Проект рибного господарства з вирощування товарної продукції осетрових видів риб - Шаманський, О. О. (My University, 2024)
Осетрівництво – перспективний напрям аквакультури, значення якого важко оцінити, зважаючи на критичний стан природних популяцій осетрових видів риб. Ключовим аспектом сучасної інтенсифікації осетрівництва є скорочення термінів окремих технологічних ланок виробничого процесу. Такий підхід ґрунтується на використанні наукових здобутків, які включають також багато інформації про гібридизацію в осетрівництві та підхід до вирощування гібридів осетрових – як перспективний напрямок сучасної аквакультури. Тому детальне вивчення можливостей вирощування певних гібридів осетрових становить та розробка проєктів на основі отриманих даних є актуальним напрямок сучасного осетрівництва. Наведена у роботі інформація дозволить розширити уявлення про гібриди та гібридизацію в осетрівництві та стимулюватиме інтерес до вирощування бестера, як одного із найпоширеніших осетрових гібридів з метою інтенсифікації аквакультури осетрових в Україні та для забезпечення сталого виробництва та продовольчої безпеки нашої держави.
Keywords: рибогосподарство; індустріальна аквакультура; осетрові; ribospodary; industrial aquaculture; sturgeons