Вдосконалення технологічного процесу мийки деталей при ремонті техніки у сільському господарстві - Єременко, Сергій Вікторович (My University, 2024)
Основна частина дипломного проекту викладена на 59 сторінках пояснювальної записки і 16 слайдах презентації, має 2 таблиці та ілюстрована 32 рисунками. Пояснювальна записка складається із вступу, 4 розділів, висновків, списку використаної літератури. Об’єкт дослідження – технологічний процес видалення забруднень із поверхні деталей під впливом миючих розчинів. Предмет дослідження – миючі розчини для миття деталей, їх склад та властивості. Мета роботи – підвищення ефективності миття деталей машин при ремонті у сільському господарстві. У кваліфікаційній роботі поліпшено миючі та протикорозійні властивості синтетичного миючого засобу «Темп-100» шляхом введення в його розчин добавки тетраборату амонію. Експериментально обґрунтовано межі раціональних значень концентрацій «Темп-100» – 7% та добавки ТБА –5 г/л у розчині для миття деталей машин при їх ремонті. У такому розчині ступінь очищення деталей досягає значення 95,78%, а без добавки ТБА – 83,35%.
Keywords: деталі; видалення забруднень; миючі розчини; details; removal of contaminants; cleaning solutions